Met weinig geld investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed, iedereen weet dat het een goede zet is. Echter heeft niet iedereen genoeg geld om te kunnen investeren in vastgoed. Wat zijn je opties als je met weinig geld in vastgoed wilt investeren? In dit artikel gaan we je op weg helpen!

Is investeren in vastgoed met weinig geld een goed idee?

Investeer in vastgoed met weinig geld een goed idee? Ja, dat kan zeker slim zijn. Als je niet veel geld hebt, denk je misschien dat vastgoedinvesteringen alleen voor rijke mensen zijn. Maar dat is niet waar. Zelfs met een klein bedrag, zoals €100, kun je beginnen met investeren in vastgoed.

Waarom is dit een goed idee? Ten eerste, sparen op een gewone bankrekening levert bijna geen geld op. De rente is heel laag. Door te investeren in vastgoed, laat je je geld groeien. Je kunt bijvoorbeeld een deel van een beleggingspand kopen met andere investeerders. Dit betekent dat je niet het volledige bedrag hoeft te betalen.

Met vastgoedinvesteringen kun je ook huurinkomsten verdienen. Mensen betalen je om in het pand te wonen. Dat geld kun je weer investeren. En na verloop van tijd kan het vastgoed in waarde stijgen, wat betekent dat je meer geld kunt verdienen als je besluit te verkopen.

met weinig geld in vastgoed investeren

Hoe investeer je met weinig geld in vastgoed?

Heb je genoeg geld om een extra pand te kopen? Mooi, dan kun je met hulp van een makelaar investeren in vastgoed. Als je echter niet veel geld op de spaarrekening hebt staan, of de mogelijkheid niet hebt om een tweede pand te kopen, wees gerust. Er zijn genoeg opties voor je om te investeren in onroerend goed met weinig geld, namelijk:

Crowdfunding

Crowdfunding is een handige manier om met weinig geld in vastgoed te investeren. Hierbij bundel je met andere mensen je krachten om geld op te halen voor een vastgoedproject. Stel je voor dat je samen met vrienden geld inlegt om bijvoorbeeld een nieuw huis te kopen. Dat is eigenlijk hoe crowdfunding werkt.

Een groep mensen brengt allemaal een klein bedrag in, waarmee ze gezamenlijk kunnen investeren in vastgoedprojecten, zoals het bouwen van nieuwe woningen of het opknappen van bestaande panden.

Het mooie van crowdfunding is dat je al kunt meedoen met kleine bedragen, zelfs als je niet veel geld hebt. Hierdoor krijgen ook mensen met beperkte financiële middelen de kans om te investeren in vastgoed.

Een aantal bekende crowdfunding platformen voor vastgoed zijn:

  •  Crowdfundmarkt
  • Crowdbricks
  • SamenInGeld

Op deze platforms kun je eenvoudig deelnemen aan diverse vastgoedprojecten en profiteren van de mogelijkheden die de vastgoedmarkt te bieden heeft.

Samen investeren in vastgoed

Een andere optie is om samen te investeren met vrienden, familie of andere investeerders. Door de kosten te delen, kun je met een klein bedrag toch deelnemen aan vastgoedbeleggingen. Zorg er wel voor dat je goede afspraken maakt en duidelijkheid hebt over wie welke verantwoordelijkheden heeft.

Met beleggingsfondsen investeren in vastgoed

Beleggingsfondsen vormen een slimme manier om in vastgoed te investeren zonder zelf vastgoed te hoeven kopen. Met een beleggingsfonds leg je geld in bij een fonds dat vervolgens gebruikt wordt om vastgoed te verwerven en te beheren. Het mooie hiervan is dat je als investeerder meedeelt in de opbrengsten, die in de vorm van dividend worden uitgekeerd.

Verschillende vastgoed beleggingsfondsen bieden investeringsmogelijkheden, waaronder:

  • Synvest
  • Excellent Fondsen
  • Annexum

Deze fondsen beheren diverse vastgoedprojecten, zoals kantoren, winkelpanden of woningen. Door in te stappen in zo’n beleggingsfonds, krijg je indirect toegang tot de vastgoedmarkt en de mogelijke winsten die daaruit voortkomen.

Het is een handige manier om te profiteren van vastgoedinvesteringen zonder zelf actief betrokken te zijn bij het aankopen en beheren van panden. Het ontvangen van dividenden maakt het voor investeerders mogelijk om mee te delen in de financiële voordelen van vastgoed, zonder grote kapitaalinvesteringen.

Garageboxen als vastgoed investering

Garageboxen zijn een voordelige keuze voor vastgoedinvesteringen. Met een relatief laag bedrag kun je al een garagebox kopen en deze vervolgens verhuren. Je kunt garageboxen gemakkelijk online vinden op marktplaats en funda. Hier worden namelijk regelmatig garageboxen aangeboden.

BRXS

BRXS is een platform dat investeren in vastgoed toegankelijk maakt voor iedereen, zelfs met een klein bedrag. Met BRXS kun je al vanaf €100 investeren in beleggingspanden en huurinkomsten verdienen. Het platform zorgt voor het beheer van de panden, zodat je zelf geen tijd en moeite hoeft te investeren.

met weinig geld in vastgoed investeren

Tips om te beginnen met investeren in vastgoed

Nu je weet wat je mogelijkheden zijn omtrent investeren in vastgoed met weinig geld, kan je gaan beginnen. Bekijk onderstaande tips voordat je begint:

Maak gebruik van het hefboomeffect

Het hefboomeffect is een slimme strategie bij het investeren in vastgoed. Stel je voor dat je een huis wilt kopen dat €100.000 kost. In plaats van het volledige bedrag zelf te betalen, leen je €80.000 van de bank en gebruik je slechts €20.000 van je eigen geld.

Als de waarde van het huis stijgt, stijgt de waarde van je eigen investering veel sneller omdat je slechts een klein deel van je eigen geld hebt gebruikt. Als het huis bijvoorbeeld €110.000 waard wordt, is je winst niet €10.000, maar veel meer omdat je slechts €20.000 hebt geïnvesteerd. Het hefboomeffect zorgt ervoor dat je met een klein bedrag aan eigen geld een grotere winst kunt maken dankzij geleend geld.

Weeg interest en kosten af

Bij het vergelijken van leningen is het belangrijk om goed op de intrestvoeten en kosten te letten. Het jaarlijks kostenpercentage (JKP) geeft een duidelijk beeld van de totale kosten van je lening. Naast de intrestvoet omvat het JKP ook bijkomende kosten.

Vergeet niet te kijken naar de tarieven voor een schuldsaldoverzekering en brandverzekering, omdat deze vaak de totale kosten beïnvloeden. Het is verstandig om verschillende leningsopties te bekijken en offertes aan te vragen bij verschillende banken.

Wees geduldig met je vastgoed investeringen

Het is belangrijk om geduldig te zijn bij vastgoedinvesteringen. Verwacht niet meteen grote winsten, want het kost tijd voordat je investeringen rendement opleveren. Het is als het laten groeien van een plant; het heeft tijd nodig om te bloeien. Door je te richten op de lange termijn, kun je de waarde van je investeringen gestaag zien toenemen.

Het is verstandig om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat vastgoedwaarde in de loop der jaren kan stijgen. Geduld hebben geeft je de kans om op lange termijn te profiteren van een gezonde en duurzame groei van je vastgoedportefeuille.