Investeren in horloges en sneakers, een slimme zet?

Heb je ooit nagedacht over het investeren in horloges of sneakers? Veel mensen verdienen geld door deze items te kopen en ze later te verkopen. Het klinkt misschien vreemd, maar het kan een slimme financiële zet zijn. Laten we eens kijken waarom.

Investeren in horloges

Horloges kunnen steeds meer waard worden na verloop van tijd. Stel je voor dat je in 1970 een Rolex Submariner 5513 voor €230 hebt gekocht. Nu, in deze tijd, begint de prijs voor dezelfde Rolex vanaf €10.000! Dit gebeurt ook met andere chique horlogemerken zoals Patek Philippe en Audemars Piguet. Sommige horloges worden zelfs beschouwd als een soort investering, vergelijkbaar met aandelen of vastgoed. Het is een beetje als het sparen van geld: je wacht gewoon een tijdje endan wordt wat je hebt meer waard. Het is interessant hoe een simpel horloge van vroeger nu zoveel meer waard kan zijn. Dus, als je erover denkt om een ​​bijzonder horloge te kopen, kan dat een slimme zet zijn voor de toekomst.

Welke horloges zijn goede investeringen?

Sommige merken, zoals Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet en Omega, worden gezien als goede investeringen. Als je een horloge koopt, is het belangrijk om te bedenken waarom je dat doet. Ga je het dragen of zie je het als een manier om je geld te beschermen en te laten groeien?

Er zijn voorspellingen over horloges die goede investeringen kunnen zijn. Hier zijn enkele horloges waar je naar kunt kijken voor ideeën:

  • Tudor Heritage Black Bay, momenteel €2723
  • Breitling Navitimer 806, momenteel ongeveer €3.500 (tweedehands)
  • Omega Seamaster Professional 300m, momenteel €3238
  • Omega Spacemaster Z-33, momenteel €4348
  • Omega Spectre 300 Limited Edition, momenteel ongeveer €7007
  • Rolex GMT Master, Blue Black bezel, momenteel €6955
  • Jaeger-LeCoultre Deep Sea Chronograph, momenteel €8942
  • Rolex Deepsea-Deep Blue Dweller 116660, momenteel €9644
  • Patek Phillipe 5711, momenteel €21000
  • Patek Phillipe 5960, momenteel €74989
investeren sneakers horloges

Investeren in sneakers

Als je denkt aan investeren, denk je misschien niet meteen aan sneakers. Maar net als bij horloges, kunnen sneakers een slimme investering zijn. Mensen willen graag exclusieve en zeldzame sneakers bezitten en dat drijft de vraag en de waarde ervan omhoog. Dit maakt sneakers interessant voor investeerders die op zoek zijn naar waardevermeerdering.

Een voorbeeld van een sneaker die een goede investering kan zijn, is de Nike Air Jordan. Deze schoenen, die in de jaren 80 werden geïntroduceerd in samenwerking met basketballegende Michael Jordan, zijn iconisch geworden in de sneakerwereld. De waarde van bepaalde Air Jordan-modellen kan in de loop der jaren aanzienlijk stijgen, vooral als ze in goede staat worden gehouden.

Een andere sneaker die het vermelden waard is, zijn de Adidas Yeezy’s, ontworpen in samenwerking met rapper Kanye West. Deze sneakers hebben een enorme hype gecreëerd en zijn vaak snel uitverkocht bij de release. Dit maakt ze gewild bij verzamelaars en kan hun waarde op de secundaire markt verhogen.

Het investeren in sneakers kan echter ook risico’s met zich meebrengen. Sneaker onderhoud is extra belangrijk. De sneakermarkt is ook erg volatiel en onderhevig aan trends en modes. Wat vandaag populair is, kan morgen uit de mode zijn. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen en alleen te investeren in sneakers waarvan je denkt dat ze hun waarde zullen behouden of stijgen.

Hoe investeer je in sneakers?

Als je wilt beginnen met investeren in sneakers, zijn er een paar stappen die je kunt volgen om aan de slag te gaan. Allereerst is het belangrijk om meer te leren over de sneakermarkt voordat je investeert. Leer over populaire merken, limited edition releases en welke sneakers het meest in trek zijn bij verzamelaars. Dit helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen bij het kopen en verkopen van sneakers.

Stel vervolgens een budget vast voor je investeringen in sneakers. Begin met een bedrag dat je bereid bent te besteden en dat past binnen je financiële situatie. Dit helpt je om je investeringen onder controle te houden en verstandige beslissingen te nemen.

Ga vervolgens op zoek naar goede finds op websites zoals Restocks, Sneakerjagers en Wear-store.

Zodra je een goede deal hebt gevonden, koop de sneakers en probeer ze met winst te verkopen. Dit staat bekend als “flipping”. Zorg ervoor dat je de sneakers in goede staat houdt om de waarde te behouden. Dit kan onder meer betekenen dat je ze schoonmaakt en goed bewaart totdat je ze verkoopt.

Bouw ook een netwerk op van andere sneakerliefhebbers en investeerders. Dit kan je helpen om nieuwe deals te vinden en waardevolle informatie te delen over de sneakermarkt. Door samen te werken met anderen, kun je je kennis vergroten en meer succes behalen in de wereld van sneakerinvesteringen.

Al met al kunnen zowel horloges als sneakers een goede investering zijn. Het rendement van dergelijke investeringen kan behoorlijk hoog zijn, vooral als je weet waar je op moet letten en de juiste keuzes maakt. Natuurlijk brengen investeringen altijd risico’s met zich mee, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen en alleen te investeren wat je kunt missen.