Uranium Insider Pro review, de beste uranium nieuwsbrief?

Uranium Insider Pro is de énige investeringsnieuwsbrief die puur gefocust is op de uranium sector. De nieuwsbrief wordt maandelijks gepubliceerd aangevuld met korte bulletin-updates tijdens de maand.

Ik ben zelf ongeveer 1,5 jaar geleden lid geworden van Uranium Insider Pro omdat ik geïnteresseerd raakte in uranium / kernenergie en steeds meer redenen zag om te gaan beleggen in uranium.

In deze review wil ik mijn persoonlijke ervaring met de Uranium Insider Pro nieuwsbrief met je delen: de voordelen, de nadelen en mijn redenen om lid te worden van deze uranium investeringsnieuwsbrief.

Uranium Insider Pro

De Uranium Insider Pro nieuwsbrief wordt maandelijks gepubliceerd door Justin Huhn en zijn team en is beschikbaar via de Uranium Insider website. Justin is een autoriteit in de uranium sector die veel kennis deelt via Twitter en via zijn frequente “uranium market minute” updates op YouTube.

Beleggers in de uranium sector zijn vooral actief op Twitter en ze delen daar veel gratis informatie. Toch vind ik het een grote meerwaarde hebben om periodiek (in dit geval iedere maand) een nieuwsbrief met updates te ontvangen, zodat ik altijd op de hoogte ben van ontwikkelingen in de sector.

Er zijn meerdere nieuwsbrieven voor investeerders, maar Uranium Insider Pro is de enige die 100% focust op uranium en die volledige transparantie geeft over de uranium beleggingen die zij zélf doen.

Voordat ik je zal meenemen langs de voordelen én nadelen van deze nieuwsbrief, wil ik je kort laten zien waar Uranium Insider Pro precies uit bestaat.

Waaruit bestaat Uranium Insider Pro?

Waneer je lid wordt van Uranium Insider Pro, krijg je toegang tot een beveiligde ledenomgeving. Je ziet in de onderstaande screenshot wat ik te zien krijg nadat ik ben ingelogd in mijn account.

uranium insider pro ledenomgeving

Maandelijkse UI Pro nieuwsbrief

Het belangrijkste onderdeel is de maandelijkse nieuwsbrief. Deze kun je ieder begin van de nieuwe maand downloaden vanuit de ledenomgeving. De nieuwsbrief bestaat meestal uit zo’n 25-35 pagina’s, waarin Justin en zijn team belangrijke ontwikkelingen in de uranium sector samenvatten. Daarnaast is er ook altijd een vast onderdeel waarin de “focus list” aandelen besproken worden en een onderdeel waarin macro-economische ontwikkelingen worden gedeeld die invloed hebben op uranium.

uranium insider pro nieuwsbrief

Focus list performance

Uranium Insider Pro draait, naast het gedegen marktonderzoek en sectornieuws, vooral om de “focus list” met aanbevolen uranium aandelen. Althans dat is de hoofdreden waarom ik zelf UI Pro lid ben geworden. Transparant wordt gedeeld wat gebaseerd op het onderzoek van Uranium Insider Pro de beste 10 uranium aandelen zijn om in te beleggen. Dit zijn ook de aandelen waarin zij zelf zitten.

Ter illustratie vergelijken we het “year-to-date” rendement op het moment van schrijven van dit artikel van de grootste uranium ETF, North Shore Global Uranium Mining ETF ($URNM). Hierbij kijken we naar het rendement behaald in de periode 1 januari 2021 t/m 2 december 2021. In het geval van $URNM gaat dit om een rendement van 110.19%.

De selectie van 10 focus list aandelen heeft een YTD rendement van 182% behaald. Het percentage rendement fluctueert iedere dag dus dit is uiteraard geen garantie voor toekomstig rendement. Wél laat het zien dat een specifieke selectie van de juiste uranium aandelen een beter rendement oplevert dan een brede spreiding over de 35 aandelen die onderdeel uitmaken van de $URNM ETF.

Wekelijkse “watchlist” met koop-signalen

Iedere week (voordat de beurzen op maandag openen) wordt er een update geplaatst van de “watchlist”. Dit is een document van een aantal pagina’s waarin Justin Huhn de prijsgrafieken van alle “focus list” aandelen bespreekt en aangeeft of het een slim moment is om in te stappen of bij te kopen. Ik kijk zelf iedere week even naar deze watchlist, om te bepalen of ik mijn posities wil uitbreiden.

Webinars voor Uranium Insider Pro leden

Ongeveer 1x per maand vindt er een live webinar plaats exclusief voor Uranium Insider Pro leden. In deze webinars nodigt Justin een gast uit, meestal de CEO van een van de “focus-list” aandelen. Tijdens het webinar gaat hij de diepte in om leden meer inzicht te geven in de bedrijven waarin hij belegt. De opnames van deze webinars worden achteraf beschikbaar gemaakt om terug te kijken.

Webinar met John Ciampaglia, CEO van Sprott Asset Management over hun uranium fonds.

Bulletin-updates

Gedurende de maand, ontvangen leden regelmatig zogenaamde “bulletin-updates”. Dit zijn korte e-mails over belangrijke ontwikkelingen in de sector of een verkoop-signaal zoals in onderstaande screenshot zichtbaar voor het aandeel Forum Energy Metals.

uranium insider pro bulletin updates

Voor- en nadelen van Uranium Insider Pro

In deze sectie van mijn persoonlijke Uranium Insider Pro review wil ik stilstaan bij de voor- en nadelen van deze investeringsnieuwsbrief. Dit zijn de afwegingen die ik zelf vooraf heb gemaakt maar vooral de ervaring die ik heb na ongeveer 1,5 jaar lidmaatschap.

Voordelen

De “stijl” van beleggen past bij mij.

Alle financiële markten zijn cyclisch van aard, zo ook de uranium sector. Nadat de sector in 2007 een piek bereikte is er jarenlang sprake geweest van daling. Het omslagpunt is nu bereikt en de verwachting is dat beleggingen in de uranium sector de komende jaren zullen stijgen. Uranium Insider Pro ziet een belegging in de sector als een belegging voor de komende 1 tot 3 jaar.

Omdat timing van markten vrijwel onmogelijk is, adviseren zij om posities op te bouwen wanneer de koers tijdelijk zakt en deze posities verder vast te houden zolang de sector als geheel in een opwaartse trend blijft bewegen. Naast deze “buy and hold, add on dips”-strategie benadrukt Justin Huhn het belang van diversificatie. Genoeg diversificatie om je risico te spreiden, máár niet zoveel dat je rendement onnodig verwatert. Om die reden belegt hij zelf in een “focus list” portfolio van max. 10 uranium aandelen die hij nauwlettend volgt.

Deze relatief passieve manier van beleggen door spreiding en het aanhouden van posities voor de langere termijn, past goed bij mijn persoonlijke voorkeursstijl van beleggen. Ik wil niet de hele dag bezig hoeven zijn met mijn beleggingen, gestaag posities opbouwen in een groeiende sector en de juiste momenten kiezen om bij te kopen. Op dit moment heb ik posities in het grootste deel van de door Uranium Insider Pro focus list aandelen.

Alles wat je nodig hebt op één plek.

Ik beleg gespreid in verschillende assets waaronder: edelmetalen, cryptocurrencies, grondstoffen en aandelen. Zoals hierboven aangegeven het liefst op een passieve manier waarbij ik niet de hele dag bezig hoef te zijn met het volgen van koersen en nieuws. Dat zou bij zo’n spreiding een full-time job zijn. Een groot voordeel van de Uranium Insider Pro nieuwsbrief vind ik dat je alles wat je nodig hebt voor beleggen in de uranium sector op één plek kunt vinden en volgen. Iedere maand lees ik met interesse de nieuwsbrief en volg ik het webinar en wanneer ik bij wil kopen kies ik de juiste momenten op basis van de technische analyse die Justin Huhn deelt in zijn wekelijkse watchlists.

Wanneer je lid bent van Uranium Insider Pro kun je er zeker van zijn dat je altijd als éérste op de hoogte bent van sector-nieuws, zonder dat je er de hele dag mee bezig hoeft te zijn en talloze bronnen hoeft te volgen. Voor mij persoonlijk is dat een groot voordeel en een reden waarom ik al 1,5 jaar lid ben.

Maximale transparantie, zonder irritante hype.

In alle sectoren waarin je kunt beleggen zijn er experts die hun kennis gratis en betaald delen. Bijvoorbeeld via Twitter, YouTube of nieuwsbrieven. Er zijn hierbij twee “soorten” experts te onderscheiden. Degenen die zich richten op de inhoud en data. En degenen die zich richten op hype met clickbait-achtige headlines (“This uranium stock could 100x in the next 3 months“). Ik geef de absolute voorkeur aan de eerste categorie en daar valt Uranium Insider Pro voor mij volledig in.

Ik vind het een groot voordeel dat Justin Huhn maximaal transparant is over welke uranium aandelen hij zelf koopt, waarom en voor exact welke prijs. Dit is uiteraard geen financieel advies, maar geeft wel inzicht in zijn beweegredenen wat ik als zeer waardevol ervaar. Justin is een introvert persoonstype dat zonder onnodige hype de voor- en nadelen van het beleggen in de uranium-sector belicht.

Nadelen

Uranium Insider Pro aanbevelingen kunnen de markt bewegen.

Naarmate de uranium sector in populariteit groeit onder beleggers, zullen er ook steeds meer mensen lid worden van Uranium Insider Pro. Dit kán nadelig zijn voor leden omdat een koop- of verkoop signaal vanuit Uranium Insider Pro in dat geval de koers van aandelen flink kan bewegen. Een recent voorbeeld was de aangekondigde verkoop van het aandeel Forum Energy Metals. Dit was één van de zogenaamde “micro-cap” aandelen (aandeel met een lage marktkapitalisatie) op de focus list. Na tegenvallende resultaten uit boringen, kondigde Justin Huhn aan dat Uranium Insider Pro dit aandeel ging verkopen. Hij gaf daarbij volledig transparant aan voor welke prijs hij dat ging doen en dat hij hiervoor “limit sell orders” ging gebruiken, zodat hij z’n positie alleen zou verkopen als die “limit” prijs bereikt werd.

Het resultaat van dit verkoop-signaal was dat lezers dit aandeel massaal dumpten. Hiervoor gebruikten zijn geen “limit sell orders” zoals aangeraden door Justin, maar ze verkochten voor de op dat moment geldende lagere marktprijs. Hierdoor kelderde de prijs van het aandeel binnen korte tijd enorm. Justin’s verkoop orders werden pas op een later moment uitgevoerd toen de prijs alsnog de door hem ingevoerde “limit” prijs bereikte.

Dit had nooit kunnen gebeuren bij een aandeel met een hogere marktkapitalisatie, maar bij een relatief klein aandeel en het gebruik van markt-orders kan zo’n aanbeveling veel invloed hebben op de prijs.

Om dit in de toekomst te voorkomen, benadrukt Uranium Insider Pro nu bij alle koop- en verkoop signalen extra hoe belangrijk het is om “limit orders” te gebruiken en niet tegen de actuele marktprijs te kopen of verkopen. Of dit in de toekomst een groter nadeel wordt, hangt er vooral vanaf of zijn lezers dit advies opvolgen of negeren…

Ik ben zelf trouwens ook uit dit aandeel gestapt, met winst omdat ik de dump wel heb uitgezeten en de verkoopprijs van Justin Huhn als limit sell order heb ingesteld – zoals geadviseerd.

Je beleggingskapitaal moet de Uranium Insider Pro prijs rechtvaardigen.

Een jaar lidmaatschap van Uranium Insider Pro kost $597 (bij de huidige wisselkoers €527), een stevige prijs die wel gerechtvaardigd moet worden door het rendement wat je op je beleggingskapitaal behaalt door lid te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld €1000,- wilt gaan beleggen in de uranium sector, is deze kostenpost wel erg hoog. Wanneer je daarentegen€10.000,- wilt gaan beleggen in uranium aandelen, haal je met slechts 5,27% rendement je kosten voor deze nieuwsbrief er al uit.

Wanneer ik zelf kijk naar mijn rendement over de afgelopen 1,5 jaar, is het lidmaatschap van Uranium Insider Pro het dubbel en dwars waard geweest. Ik denk er geen seconde aan om op te zeggen.

Uranium Insider Pro, conclusie?

Om deze Uranium Insider Pro review af te sluiten, wil ik een eindoordeel vellen. Zoals je na het lezen van deze review wel zult verwachten, is mijn eindoordeel zeer positief!

Uranium Insider Pro biedt veel voordelen, zoals:

  • De “stijl” van beleggen (buy and hold, add on dips) vereist weinig tijd en betrokkenheid.
  • De Uranium Insider Pro, webinars en koop-verkoop signalen zijn alles wat je nodig hebt, op één plek.
  • Justin Huhn is een expert die op inhoud focust en geen onnodige hype toevoegt.

Er zijn ook een paar nadelen, zoals:

  • Naarmate het ledenaantal van de nieuwsbrief groeit, kunnen koop- of verkoopsignalen een grote invloed hebben op de markt. Zeker als het gaat om “small-cap” aandelen en markt orders.
  • De kosten van Uranium Insider Pro lidmaatschap vereisen wel een minimaal beleggingskapitaal om gerechtvaardigd te worden door het behaalde rendement.

Al met al is Uranium Insider Pro voor mij al 1,5 jaar lang een absolute no-brainer. Ik beleg met overtuiging in de uranium sector met een horizon van enkele jaren in de toekomst. Om gedurende die tijd op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en nieuws én om mijn koop & verkoopmomenten te kiezen, is deze investeringsnieuwsbrief het enige dat ik nodig heb. De jaarlijkse kosten zijn voor mij een fractie van het rendement dat ik tot nu heb behaald met de aanbevelingen vanuit de nieuwsbrief.