Interview met Steve Hanke

In dit zesde interview in een serie interviews met experts op het gebied van inflatie, beleggen en monetaire ontwikkelingen hebben wij gesproken met professor Steve Hanke. Professor Hanke is een expert in monetair beleid en toegepaste economie, verbonden aan de Johns Hopkins University in Baltimore, Maryland (Verenigde Staten).

In dit Engelstalige gesprek verkennen we de complexe wereld van het monetaire systeem en de invloed ervan op de globale markten. We hebben Nederlandstalige ondertiteling toegevoegd aan deze video, zodat het interview te volgen is voor een zo breed mogelijke doelgroep.

Professor Hanke deelt in dit interview zijn uitgebreide kennis en ervaring, opgedaan tijdens een indrukwekkende carrière die onder meer het adviseren van Amerikaans president Reagan en het leiden van belangrijke valutahervormingen in verschillende landen omvat. We bespreken thema’s zoals de kwantiteitstheorie van geld (‘quantity theory of money’), inflatievoorspellingen en de impact van monetaire beleidsbeslissingen op de wereldeconomie.

Professor Hanke geeft in dit interview een diepgaande analyse van de huidige economische trends, waardevolle inzichten in de werking van de Federal Reserve en andere centrale banken, en een kritische blik op de uitdagingen en kansen binnen de moderne monetaire economie.

Kortom, in het uur durende interview zijn we op veel verschillende onderwerpen flink de diepte in gegaan. Door de jarenlange ervaring en indrukwekkende carrière van professor Hanke is zijn visie op bovenstaande onderwerpen erg waardevol en leerzaam.

Dit maakt dit interview met professor Steve Hanke dan ook een must see!

Veel plezier met het kijken van het interview. Mocht je naar aanleiding van dit interview nog vragen hebben voor ons, laat dit dan vooral weten in de reacties onderaan de pagina.

Interview met Steve Hanke

Links: