58 uranium aandelen voor Nederlandse beleggers

Ben je op zoek naar uranium aandelen om in te beleggen in 2021?

Uranium is een bijzondere grondstof vanwege het gebruik voor de productie van kernenergie. Door het kernongeluk in Fukushima (2011) is kernenergie lange tijd uit de gratie geweest. Dat negatieve imago verbetert in rap tempo door de rol die kernernergie kan spelen in de wereldwijde energietransitie, zoals ik uiteenzette in mijn eerdere artikel met 5 redenen om te beleggen in uranium aandelen in 2021.

De meeste uranium aandelen worden verhandeld op de Canadese (TSX) en Australische (ASX) beurs. Daarom zijn ze niet allemaal beschikbaar voor Nederlandse beleggers. In dit artikel vind je 58 uranium aandelen waar je via de Nederlandse broker DEGIRO in kunt beleggen.

LET OP: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Uranium aandelen

 1. 92 Energy Ltd.
 2. ALX Resources Corp.
 3. Anfield Energy Inc.
 4. Appia Rare Earths & Uranium Corp.
 5. Aura Energy Ltd.
 6. Azarga Uranium Corp.
 7. Azincourt Energy Corp.
 8. Baselode Energy Corp.
 9. Berkeley Energia Ltd.
 10. Blue Sky Uranium Corp.
 11. Boss Resources Ltd.
 12. Cameco Corp.
 13. CanAlaska Uranium Ltd.
 14. Centrus Energy Corp.
 15. Consolidated Uranium Inc.
 16. Deep Yellow Ltd.
 17. Denison Mines Corp.
 18. Eclipse Metals Ltd.
 19. Elevate Uranium Ltd.
 20. enCore Energy Corp.
 21. Energy Fuels Inc.
 22. Energy Metals Ltd.
 23. Energy Resources of Australia Ltd.
 24. Eros Resources Corp.
 25. Fission 3.0 Corp.
 26. Fission Uranium Corp.
 27. Forsys Metals Corp.
 28. Forum Energy Metals Corp.
 29. Geiger Counter Ltd.
 30. Global Atomic Corp.
 31. GoviEx Uranium Inc.
 32. Greenland Minerals Ltd.
 33. GTI Resources Ltd.
 34. IsoEnergy Ltd.
 35. Kazatomprom
 36. Laramide Resources Ltd.
 37. Lotus Resources Ltd.
 38. Manhattan Corp. Ltd.
 39. Mega Uranium Ltd.
 40. Mkango Resources Ltd.
 41. NexGen Energy Ltd.
 42. Okapi Resources Ltd.
 43. Paladin Energy Ltd.
 44. Protean Energy Ltd.
 45. Purepoint Uranium Group Inc.
 46. Silex Systems Ltd.
 47. Skyharbour Resources Ltd.
 48. Sprott Physical Uranium Trust
 49. Standard Uranium Ltd.
 50. Toro Energy Ltd.
 51. Uex Corp.
 52. Ur-Energy Inc.
 53. Uranium Energy Corp.
 54. Uranium Royalty Corp.
 55. ValOre Metals Corp.
 56. Virginia Energy Resources Inc.
 57. Western Uranium & Vanadium Corp.
 58. Yellow Cake PLC

Uranium ETF

Uranium is een zeer volatiele sector waarin aandelen méér dan 10% kunnen stijgen of dalen binnen een dag. Daarom is het voor de meeste beleggers verstandig om een gespreid “mandje” met meerdere uranium aandelen aan te houden. Nu zijn er in de Verenigde Staten meerdere uranium ETF’s (exchange traded funds) waarin beleggers een aandeel kunnen kopen. Deze ETF’s kopen een gespreid portfolio van uranium aandelen, waardoor het voor de belegger eenvoudig is om spreiding toe te passen.

Door Europese wetgeving die in 2008 is ingevoerd, is het voor Nederlandse beleggers echter niet meer mogelijk om te beleggen in Amerikaanse ETF’s via DEGIRO. Op het moment van schrijven is er nog geen Europese ETF beschikbaar die aandelen in de uranium sector bundelt. Daarom moeten beleggers zelf aandelen selecteren om een gespreid uranium portfolio, een soort ETF, te kunnen aanhouden.

Uranium aandelen kopen tips

Om dit artikel af te sluiten, wil ik je nog een drietal tips meegeven over het investeren in uranium aandelen. Deze tips kunnen je helpen bij de selectie van de beste aandelen, beurs en instapmomenten.

Timing van je instapmoment

Alle markten bewegen op en neer. Daarom is het voor beleggers interessant om te kijken naar de beweging van de koers rondom voortschrijdende gemiddelden (moving averages) wanneer ze een goed instapmoment zoeken. In onderstaande afbeelding zie je de koers grafiek van het aandeel Denison Mines Corp. dat verhandeld wordt op de beurs van Toronto. Deze grafiek is afkomstig uit het platform TradingView, dat door veel beleggers wordt gebruikt om grafieken van aandelen te analyseren.

Naast de prijs van het aandeel zie je in de afbeelding ook een drietal gekleurde lijnen. Dit zijn de voorschrijdende gemiddelden van de afgelopen 20 (blauw), 50 (geel) en 200 (paars) dagen. Wanneer je goed kijkt naar deze gemiddelden, zie je dat de prijs van het aandeel zich er verder vandaan beweegt, maar op een bepaald moment ook weer terugkeert. De omlijnde gebieden, waarin de prijs in de buurt kwam van het 200 dagen voortschrijdende gemiddelde waren bijvoorbeeld goede instapmomenten.

Koop aandelen op de primaire beurs

Sommige uranium aandelen worden verhandeld op meerdere beurzen, bijvoorbeeld die van: Toronto (Canada), New York (VS) en Frankfurt (Duitsland). Via handelsplatform DEGIRO kun je dus zelf kiezen via welke beurs je het aandeel wilt kopen. Deze keuze heeft invloed op de valuta (Canadese dollar, Amerikaanse dollar of Euro), maar vooral op de liquiditeit op de specifieke beurs.

De meeste beurshandelaars verhandelen aandelen het liefst op hun primaire beurs, omdat daar het meeste kopers en verkopers zijn. Wanneer zij hun aandelen dan willen verkopen, zijn er op ieder moment voldoende kopers aanwezig. Dat geldt niet altijd voor de secundaire beurzen waar het aandeel ook wordt verkocht. Voor veel uranium aandelen geldt dat ze primair verhandeld worden op de beurzen van Canada (TSX/ TSV / TSXV) en Australië (ASX).

In onderstaande afbeelding zie je dat je bij DEGIRO het aandeel enCore Energy Corp. via 3 verschillende beurzen kunt kopen. Twee daarvan zijn in Euro en 1 in Canadese Dollar. In dit geval is het dus aan te raden om dit uranium aandeel in Canadese dollar te kopen via de primaire beurs in Canada.

Uranium Insider Pro nieuwsbrief

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er behoorlijk veel uranium aandelen waarin je kunt beleggen. Gedurende de komende jaren zal het aandeel beursgenoteerde bedrijven die “iets met uranium” doen vermoedelijk sterk gaan toenemen. Dit maakt selectie van de beste uranium aandelen een uitdagende en tijdrovende klus, waar tevens sector-specifieke expertise voor nodig is.

Toen ik zelf begin 2020 interesse ontwikkelde voor het beleggen in de uranium sector, stuitte ik tijdens mijn onderzoek op de (betaalde) nieuwsbrief Uranium Insider Pro. Ik ben nu meer dan een jaar lid van deze nieuwsbrief die puur gaat over beleggen in uranium aandelen.

uranium insider pro nieuwsbrief
Ledenomgeving van Uranium Insider Pro met alle nieuwsbrieven, webinars en focus list aandelen.

Iedere maand publiceert Justin Huhn (de auteur), een nieuwe editie van de Uranium Insider Pro nieuwsbrief die bestaat uit een marktupdate van tientallen pagina’s. Daarnaast bevat de nieuwsbrief ook Justin’s zogenaamde “Focus List” met op dit moment 10 uranium aandelen.

uranium insider focus list

Hij monitort nauwgezet de ontwikkelingen rondom deze aandelen en adviseert leden m.b.t. slimme instapmomenten voor deze uranium aandelen. Zelf beleg ik op dit moment in 8 van de 10 aandelen. Voor de resterende 2 wacht ik nog geduldig op een “koop” signaal.

Als je ook wilt gaan beleggen in de uranium sector, is deze nieuwsbrief wat mij betreft een no-brainer die ik al tientallen keren heb terugverdiend in de tijd dat ik lid ben. Voor mij is de Uranium Insider Pro nieuwsbrief alles wat ik nodig heb om iedere maand op de hoogte te blijven en te weten wanneer ik moet in- en uitstappen in specifieke uranium aandelen.

Niet geheel onbelangrijk: sinds de start van de Uranium Insider Pro nieuwsbrief in augustus 2019 hebben de aandelen op de focus list een rendement behaald van méér dan 450%.

Let op: dit artikel is informatief bedoeld en mag niet opgevat worden als beleggingsadvies.

Plaats een reactie